Leefomgeving en Verzorging van uw Abessijn:

 

Als u uiteindelijk heeft besloten om een Abessijn als huisdier te nemen, wat op zich een hele goede zaak is, dient u er van doordrongen te zijn dat de Abessijn zeker geen gewone huiskat is. Hij is beweeglijk, supersnel, een gezelschapsdier en erg ondernemend. Opgesloten worden in een klein kamertje daar kan hij absoluut niet tegen en zal zeker wegkwijnen. De Abessijn zal een onderdeel gaan vormen van uw gezin en wil zijn leven dan ook met het gezin delen. Hij betrekt het hele gezin in zijn spel en dolt graag in de ruimste zin van het woord zonder vervelend of luidruchtig te zijn. De Abessijn zit graag hoog en klimt met veel plezier in een sisalpaal, maakt niet uit hoe hoog deze is, hij gaat helemaal naar boven. Hij hecht meer aan zijn baasje dan aan zijn woonomgeving al is hij erg gesteld op zijn woonomgeving. De vacht van de Abessijn moet regelmatig licht geborsteld worden. Controleer op vlooien of teken. Ruik bij kittens aan de mond en aan de vacht. Kittens met spoel- of lintwormen hebben een kenmerkende onaangename geur.

GEVAARLIJKE HUISKAMERPLANTEN:

Philodendron, Dieffenbachia, Hedera (klimop), Caladium, Euphorbia pulcherrima (poinsettia), Solanum capicastrum, Oleander Rhododendron (Azalea), Prunus laurocerasus (laurier), Mistletoe of Maretak.

De tuin:

Doe de Abessijn zeker niet zoals de meeste huiskattenbezitters naar buiten, bedenk dat de Abessijn een ondernemend karakter heeft. U bent hem echt kwijt en ziet hem waarschijnlijk nooit meer terug. Hij zal wel terug naar zijn gezin willen maar anderen zullen hem dit waarschijnlijk beletten. Beschouw uw Abessijn als huisdier, ze zijn te lief en te kostbaar voor een dergelijke behandeling. Als u in het bezit bent van een tuin, wees er dan van overtuigd dat hij niet kan ontsnappen, u bent hem ook dan gegarandeerd kwijt. Hij berekent zijn kansen en is daarin erg ondernemend. Zorg voor katvriendelijke beplanting als hij in uw tuin in een tuigje of los mag rondlopen. Bedenk dat de Abessijn alles eet en alles wat beweegt probeert te vangen, gevaar zien zij zeker niet als zij los rondlopen (rennen). Beter is nog om een buiten ren in de tuin te plaatsen met daarin voldoende klimmogelijkheden. De voordelen hiervan zijn dat hij niet in contact kan komen met loslopende katten die voor ongewenste ziekten of voor ongewenste zwangerschap bij uw Abessijnenpoes kunnen zorgen.