Eigenschappen/Karakter:

 

Eigenschappen:

Behalve zijn indrukwekkende sierlijke en adellijke lichaamsbouw heeft de Abessijn nog een prachtige uiterlijke eigenschap, n.l. zijn vacht. Deze wordt gekenmerkt door een dubbele of zelfs driedubbele bandenmarkering in elke afzonderlijke haar, waarin zwart, rossig en zandkleur elkaar afwisselen. Dit was de oorspronkelijke kleur (wildkleur). De Abessijn is een kortharig soort. Tegenwoordig zijn er meerdere kleuren onder de Abessijnen. Enkele daarvan zijn behalve wildkleur: Sorrel, Blauw, Zilver, Chocolate en Fawn, om maar enkele bekende kleuren te noemen.

Het Karakter:

De zon kan men steeds weer in verband brengen met de Abessijn. De zon waarin zij zich koesteren. De zon die hun vacht gevangen schijnt te houden. De zon staat ook in hun karakter. Er is volgens ons geen vrolijker, warmer of zonniger kattenras denkbaar. De intelligentie bij de Abessijn ligt hoger dan bij andere katten, het zijn persoonlijkheden maar niet hooghartig, erg elegant, opgewekt maar niet luidruchtig aanwezig. Zij knuffelen graag en zijn trouwe vrienden, dus kameraden voor het leven.

Heeft u belangstelling in dit bijzondere kattenras, schroom dan niet, wij zijn altijd bereid u verdere informatie en/of u kennis te laten maken met onze kitten.